Hilde de Jong's profile

ChronoMaze Protagonist pitch

ChronoMaze game protagonist pitch
Als eerste ben ik begonnen met het afbreken van de gegeven briefing:
Bij guerilla games (FAKE SCENARIO!) zouden we graag een game maken in een genre dat nog geen onderdeel is van ons portfolio. We hebben globaal een idee wat voor game het moet worden, maar zijn op zoek naar iemand die dit idee kan finaliseren in pitchvorm zodat we onze investeerders kunnen overtuigen.
Het zal een 3D 1st person Puzzle platformer game worden met de naam "ChronoMaze” De mechanics draaien om het manipuleren van tijd om zo puzzels op te lossen. Pauzeren, vooruit- en terugspoelen van de tijd, etc. Het moet een story-driven game worden waarin tijdsparadoxen een rol spelen.

de stijl moet aansluiten bij de inteligente en uitdagende puzzels in het spel
doelgroep is serieus gamers met een voorkeur voor uitdagingen en diepe story
Op te leveren:
- Title art: volledige titel op een witte en zwarte achtergrond, sfeer en storytelling moeten terugkomen in het ontwerp. PNG formaat - 300DPI
- Character sheet: minstens een hero turnaround. Belangrijke details (storytelling) expressions, deep dive. PNG format 300DPI
Onderzoek
Paradox    
Ik heb een korte onderzoek gedaan na verschillende paradoxen en wat het precies inhoud:
   - Bootstrap paradox: een gesloten lus gecreeërd door tijdreizen waarin een persoon of object terug in de tijd word gestuurd en de resuterende tijdlijn zich zo ontvouwt waardoor opnieuw de tijdlijn van gebreurtenissen die ertoe leiden dat ze terug in de tijd worden gestuurd, in een oneindige lus. De oorspronkelijke oorsprong van de persoon of object voor de eerste cyclus van de gesloten tijdlijn blijft onbekend. Terminator films
   - Grandfather paradox: een paradox gecreeërd door tijdreizen waarbij een persoon terug in de tijd reist en iets verranderd in zijn eigen verleden of het verleden van zijn eigen tijdlijn, waarna de resuterende tijdlijnzodanig word gewijzigd dat het toekomstige punt van waaruit dee tijdreis is begonnen niet meer bestaat of onherkenbaar is. Back to the future films
Serious games zijn games die een andere doel hebben dan entertainment. Deze categorie word gebruikt om spelers iets te leren of gedragsverandering te krijgen. Door dit doel te bereiken slepen serious games je erg mee in het spel door middel van een sterk verhaal en detail in de omgeving. Ook worden in deze games met kennis, structuren en strategieën gecombineerd. De speler word gestimuleerd om het spel te spelen door een speler te belonen na elke uitdaging.
Waar worden serious games gebruikt
   - Onderwijs: serious games worden gebruikt specifieke onderwerpen aan te leren door een oefening te vertalen naar visuele simulaties   zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld een nieuwe taal leren.
   - Gezondheid: games worden ook gebruikt in de revalidatie door oefeningen te vertalen naar acties in het spel. Het trainen van   medische procedures is ook een manier,
   - Duurzaamheid: het creeëren van bewustworden van over een maatschappelijk project zoals plant, dieren en klimaat.
   - Training: grote bedrijven gebruiken serious games ook als training om sociale logistiek binnen het bedrijg uit te leggen en te         stimuleren zoals multiplayer games.

Serious games worden ook gebruikt voor jongere kinderen om bepaalde normen en waarden te leren om in de toekomst beter door het leven te gaan. Van vroegs af aan worden ze al iets aangeleerd wat later veel nut kan hebben, zoals: teamwork. Het leren werken in een team en kunnen delen met anderen is een goede les voor elk kind.
Conclusie
Tijdparadoxen zijn erg ingewikkeld met elkaar, de kleinste verranderingen in het verleden kunnen grote gevolgen hebben in jou eigen heden of het het kans zelfs helemaal niet meer bestaan! Dit noemt men het multiuniversum, het bestaan van meerdere realiteiten door gevolgen in het verleden. Serious games worden veel gebruikt een leuke experience te geven aan spelers en hun iets aan te leren of gedragsverandering te vorderen, denk bijvoorbeeld aan farming simulator. Deze categorie word ook veel gebruikt om jonge studenten te ondersteunen in het leren van schoolvakken als spaans of rekenen terwijl ze plezier hebben in het spel. Zo worden de spelers beloond.
Brainstorm
Met al deze elementen bij elkaar ben ik gaan nadenken op verschillende ideeën. Al deze elementen samengevoegd hebben mij tot het punt gebracht de kern van mijn concept te maken:

Vanuit mijn conclusie ben ik erachter gekomen dat tijdparadoxen erg fragiel zijn en de kleinste verranderingen je heden kunnen laten verdwijnen, hiermee is dus concequenties een les om te leren, hiermee wil ik mijn nieuwe doelgroep leerlingen tussen de 10-16 jaar maken die de concequenties van hun acties moeten leren.
Ook ben ik erg geïnspireerd geraakt door een serie die ik gekeken heb: Life on our planet.
In deze serie ga je door de gehele geschiedenis van leven of de planeet aarde, van bacteriën, de eerste plant, het groeien van boomen en het bestaan van de dinosauriers. Mijn concept wil ik baseren op deze kern, door tijd te manipuleren kunnen bomen, planten en dieren groeien, sterven, bewegen en verplaatsen om zo voort te kunnen naar nieuwe puzzels.

Om het spel uitdagend te maken wil ik dat spelers leren van hun concequenties en echt nadenken naar nieuwe oplossingen en hun creativiteit te zoeken door het spel net zo fragiel te maken als tijdparadoxen.
ik heb voor de crossover, tech en natuur gekozen omdat tech het mogelijk maakt om tijd te reizen zoals, tijdmachines, klokken, multiverse gadgets ect. Hiermee neem ik ook back to the future als voorbeeld. Natuur vind ik er ook goed bij passen omdat de wereld en de natuur om je heen het element is dat altijd aangepast word door tijd heen, groeiende bomen, stromend water en veranderend landschap. Met dier en natuur hebben jongeren ook vaak een goede band mee. Door natuur er in te verwerken kan ik ook de bewustwording van het klimaat en millieu in het licht zetten
Vanuit mijn inspiratie hiervoor heb ik ervoor gekozen een robot te designen, hiermee kan ik ook uitgebreide designs en combinaties makem. Ik ben als eerste met bodytypes begonnen om een algemeen idee te krijgen en heb hierop ook feedback gevraag aan mijn vrienden/mede studenten.
Na het maken van de turnaround ben ik mij bezig gaan houden met het maken van een passend logo dat bij beide concepten goed zou passen. Ik begon met het verzamelen van leuke fonts en experimenteerde daar wat mee.
Daarna hebben ik met andere studenten/vrienden besproken welke het beste past en beste is om uit te werken, we kozen voor de onderste-midden omdat dit een goed gangbaar logo is voor beide concepten
ChronoMaze Protagonist pitch
Published:

ChronoMaze Protagonist pitch

Published: